Päähenkilöt:

Pinkoja – Miisa Nopea. Iki-ihana neiti, jolla vauhtia riittää agilityssä

Pörisijä – Nelli Pupupöksy.  Neiti reipas, joka kyllä kärsii ”BÖÖ”-kaudesta

Pitkäkoipi – Jenna vessaanjumittunut. Kahden ihanan parsonin 177 cm pitkä emäntä

Pitkäkoiven parempi puoli – Antti, Isäntä

Herra Elmeri – kultainen(villasukan)noutaja Jesse

 

Auto kurvaa palloiluhallin luokse. Autosta ulos nousee yksi pitkäjalkainen ja kaksi valkoista sievää neitiä. Pyöröovien kautta siirrytään ulkoa kuplamaiseen suureen telttaa, jonka sisälle on rakennettu agilityrata. Koirien häkki saadaan pystyyn ja kaksi nelijalkaista ängetään sinne. Ihmisiä ja koiria on paljon ja tunnelma on selvästikin jännittynyt. Pitkäkoipi katoaa joksikin aikaa radalle.

 

Pinkoja otetaan pois häkistä Pitkäkoiven toimesta. Pörisijä jää häkkiin mököttämään. Pinkoja laitetaan paikalleen esteen taakse ja kutsusta tämä raketti sinkoaa radalle. Meno on hallittua ja nopea tempoista, kunnes tullaan keinulle, joka näyttää kiitoradalta. Radan tuomari Anne Viitanen viittilöi ilmaa ja Pitkäkoipi hämääntyy. Kaksi seuraavaa estettä tuottavat vaikeuksia ja tuomari viittilöi jälleen ilmaa, selvästikin kesken radan arvostelua tervehtii radan vieressä olevia katsojia. Kun esteet loppuvat Pinkoja on iloinen, mutta Pitkäkoipi sen sijaan pettynyt, sillä viimeistä nollaa ei tullut ja virheet olivat ohjaajan omia. Mutta Pitkäkoipi on kuitenkin iloinen, ettei hylkyä tullut ja he sijoittuivat toiseksi radalla. Pinkojalla oli nopein ykkösten aika!

 

Pinkoja, laitetaan takaisin häkkiin odottelemaan seuraavaa starttia. Pitkäkoipi käy esittelemässä Pörisijää tutuilleen ja Pinkoja mököttää häkissä. Molemmat koirat odottavat häkissä, kun Pitkäkoipi leikkii radalla muiden ohjaajien kanssa ja häviää sen jälkeen hallista. Pinkoja kuulee nimeänsä kuulutettavan ja huolestuu. Mihin Pitkäkoipi on kadonnut?

 

Hetken päästä Pitkäkoipi nappaa Pinkojan häkistä ja ryntää radalla. Paniikkia on ilmassa ja Pinkoja hämmentyy ohjaajansa mielentilasta. Pitkäkoiven ohjauksessa on jotain outoa ja Pinkoja lukee väärin ohjaajansa merkkejä. Radalta selvittyään, Pinkoja on iloinen, mutta Pitkäkoiven kädet tärisevät. Nopeasta vessareissusta meinasi seurata kaaos, sillä Pitkäkoipi jäi lukkojen taakse ja joutui kiipeämään sermien yli päästäkseen tekemään omaa suoritustaan radalle. Vaikka virheitä tuli, saatiin tulos ja palkintosija kolme. Hyvin mielin ja palkinnoin poistuttiin kisapaikalta.

 

Seuraava päivä. Pinkoja viedään kylään Herra Elmerin luo. Pinkoja olisi halunnut kovasti juosta ja temmeltää Herra Elmerin kanssa, mutta miehen mielessä oli enemminkin kuuma salsa Pinkojan kanssa. Pörisijä, Pitkäjalka ja tämän Parempi puoli jatkoivat matkaa

 

Saavuttiin autoista täyttyneeseen Lauttasaareen. Pitkäkoipi ja hänen parempi puoliskonsa siirtyivät Pörisijän kanssa sisälle Kaapelitehtaaseen. Paikka oli aivan täynnä monenlaisia koiria. Pörisijä meni paniikkiin. Arvailtavaksi jää hyppäsikö Pörisijän pöksyihin pääsiäispupu? Pörisijä kulki paniikissa häntä koipien välissä häkkiinsä ja olisi mieluusti viettänyt kaiken pakollisen ajan siellä, mutta ei. Pitkäkoipi vei Pörisijän kehään. Liikkuminen onnistui ihan hyvin, vaikka tarkkasilmäinen Raisa Savander tuijottikin Pörisijää. Kun Pörisijä nostetaan pöydälle se painautuu aivan Pitkäkoipeen kiinni. Pörisijä katsoo luokse tulevaa hahmoa, se näyttää aivan Kyöpelinvuoren Noidalta. Pörisijä rupeaa murisemaan, mutta tuomari vaan nauraa ja pyytää liikkeelle. Hetken venkuilun jälkeen tarkkasilmäisen tuomarin edessä Pörisijä pääsee kehästä pois kädessää sininen nauha ja paperilappu. Paperissa lukee: Viehättävä 7 kk, kaunis pää, hieman karkea kallo-osa. Hyvät etukulmat, tilava rintakehä. Hyvä häntä ja käpälät. Liikkuu mukavasti. Hyvä karvapeite. Ei ole tänään rohkealla tuulella.

 

Pitkäkoipi, hänen Parempi puoli ja Pörisijä lähtevät Kaapelitehtaalta. Automatka kestää, Pörisijä tietää tien olevan kotiin. Pinkoja haetaan Herra Elmerin luota. Pinkoja ja Pörisijä pääsevät lepäämään ja leikkimään yhdessä. Pitkäkoipi on väsynyt, mutta onnellinen hassuista koiristaan.

Tässä meidän kertomus viime viikonlopusta. Miisa siis agilityradalla kakkonen kymmenen sekunnin ihanneajan alituksella. Hyppyradalla kolmas reilun sekunnin yliajalla. Nellille näyttelymenestystä ei tullut, kun tyttö oli ihan paniikissa. Ensi sunnuntaina Lappeenrantaan näyttelyyn kuitenkin lähdetään taas kokeilemaan.